ממ"ד – נעים להכיר
כלקחים ממלחמת המפרץ הוחלט שבכל מבנה שיוקם או ישופץ, יוקם מרחב מוגן, שיאפשר הגנה לדיירי הבית במצב מלחמה לכשתפרוץ. לבניית הממ"ד יש הנחיות ברורות אשר מתעדכנות על פי דרישת פיקוד העורף, האמון על ביטחון האזרחים בישראל.
הנחיות פיקוד העורף
ממ"ד אשר נבנה בדירת מגורים צריך להיות בגודל של 9 מ"ר לפחות, ומבטון מזוין בלבד. הדלת וחלון הממ"ד חייבים להיות עמידים בפני רסיסים והדף ולהבטיח אטימה של החדר. בבניית הקירות והריצוף יש להשתמש בחומרים שאינם רעילים או דליקים, ולכל ממ"ד צריכים להיות שני צינורות אוורור.
עתות מלחמה
בשעת מלחמה צריך להכין את הממ"ד בכדי שיהיה מקום שנוח להיות בו ומעבר לכך, מקום שיגן עלינו ועל יקירנו מחומרים מסוכנים, עפ"י הנחיות פיקוד העורף. ההמלצה היא לצייד את החדר המוגן בכמות מים שמספיקה לשלושה ימים, עפ"י חישוב של שלושה עד ארבעה ליטר מים ביום לאדם, זאת בנוסף למזון אשר אינו דורש קירור ובאריזה סגורה. אפשר ורצוי להוסיף חפצים אשר ינעימו את זמן השהייה בממ"ד (שיכול להיות ממושך) כמו טלוויזיה, מחשב וספרים.
בדיקות תקינות לממ"ד
פיקוד העורף דורש עריכת בדיקות אטימות לממ"ד אחת לתקופה. לא כולם מקפידים על בדיקות אטימות לממ"ד, בדיקות שליפת טיח, בדיקות כיבוי אש ועוד, זאת על אף שמדובר בהליך הכרחי, אשר בשעת מלחמה עשוי להציל חיים. עפ"י ההנחיות החדשות, ישנה דרישה להתקנת מערכת סינון אוויר בממ"ד בהתאם לגודלו, המאפשרת שהייה במרחב המוגן ללא שימוש במסיכות אב"כ.